Art, convivència i transformació social
C/Jaume Piquet, 23  08017 Barcelonadivendres 11/11/11 15:01
El Consell de Barri de Sarrià

El 8 de novembre, a la Casa Orlandai, és va celebrar el Consell de Barri de Sarrià, la seva quarta convocatòria, la primera presidida pel nou regidor Joan Puigdollers.

El Consell de Barri és l’òrgan de participació territorial que l’Ajuntament de la ciutat posa a disposició dels ciutadans, pel que fa a les qüestions referents al seu barri. Té com a finalitat ser un canal de participació ciutadana en el desenvolupament de polítiques públiques de proximitat i convivència. Aquest esperit favorable a la participació també és ben present en la càlida benvinguda que Puigdollers fa a la pàgina web del districte: “La nostra voluntat és que el ciutadà estigui al centre del l'acció política, per això és tan important saber què pensa, què necessita i què vol per al futur. Per aconseguir-ho cal disposar dels mitjans que facilitin la participació [...]. Tenim l'oportunitat de fer-ho. Tenim les eines. Tenim un equip de persones al vostre servei. Les portes del Districte estan obertes i us convido a participar-hi activament”.

Hi havia, doncs, una lògica curiositat per saber com seria aquest Consell de Barri, i sense dubte va ser interessant assistir-hi. L’esquema segueix sent el mateix dels anteriors consells: s’inicia el Consell amb la presentació d’un servei municipal, en aquest cas el recentment estrenat Centre de Serveis Socials del carrer Salvador Mundi, que es dedica preferentment a l’atenció i suport a persones i famílies en situació de necessitat o en risc d’exclusió social. Tot seguit, Maria Teresa Laïlla, consellers municipal per CiU i presidenta del Consell quan no pugui ser-hi el regidor, va informar de l’inici del procés participatiu del PAM/PAD 2012-2015 (Programa d'actuació municipal o de districte), i va esmentar els processos on els ciutadans podem interactuar: és podran fer propostes a partir d’un portal d’internet, que es preveu sigui operatiu a principis de l’any 2012, i mitjançant butlletes que també estran a disposició dels ciutadans i entitats entre gener i febrer, període que es reserva a la participació popular. El PAD de Sarrià-Sant Gervasi permetrà fer una jerarquització de les actuacions prioritàries als barris, a partir dels Plans de Futur que s’havien aprovat a l’anterior Consell de Barri, a principis de 2011. En aquest procés, es reserva a la Comissió de Seguiment un paper consultor.

Finalment, el torn de precs i preguntes dels assistents va recollir una dotzena d’intervencions, en bona part formulades per entitats, a més d’algunes altres de ciutadans, vinculades a aspectes molt concrets (estats dels carrers, augment del trànsit de vehicles a la zona de vianants, etc). Una novetat va ser la possibilitat d’un torn de rèplica. Les respostes de Puigdollers van ser clares i, en totes elles, es va notar que és un bon coneixedor dels temes del barri i, en cap moment, va haver-hi motius de crispació. El Consell de Barri i la Comissió de Seguiment es van consolidant com a òrgans de participació. Però s’ha d’anar més enllà. Els ciutadans tenim tot el dret de participar en el disseny del nostre barri, del districte, de la ciutat i el país on vivim, i és un deure de l’administració aportar els mecanismes per fer-ho possible. I, sobretot, que l’administració estigui disposada a escoltar, a treballar conjuntament amb els ciutadans en la millora del barri, del país.

Jesús Mestre i Campi


Barri

...
 Qui som                          
 Fotografies              
 Rebre info (newsletter)
 bcn.cat/cccasaorlandai
 Altres enllaços          
 Descàrregues              
 La Remor del pati         
 Facebook                  
 Twitter                  
 MySpace                  
 Contacte                         
 info@casaorlandai.cat
 93 252 42 62
plànol de situació |1| |2|

< Març 2015  >
dldtdcdjdvdsdg
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
 Admin